De underfundige. De mærkværdige.  De rådvilde. De søgende. De fortabte. De vildfarne.

De kommer frem i mine billeder og giver mig indblik i det tilslørede og hemmeligholdte følelsesliv, vi rummer som mennesker. Jeg komponerer indtil det emotionelle, poetiske, skrøbelige og gerne humoristiske og listige univers træder frem. Et væsen med menneskelige egenskaber kommer til syne med noget af alt det, som jeg ønsker skal afspejles i mine billeder. Måske smiler jeg eller undrer mig. Men de skal kaste et følelsesmæssigt udtryk af sig. Der skal være kontakt til mig, og jeg skal røres.

Stemningen i et billede er altafgørende.

 

Melankoli. Sørgmodighed. Tåbelighed. Enfoldighed. Rådvildhed. Men en formodning om at der er en vej videre med forventninger og søgen.

Teknikken er mixed media, hvor jeg anvender forskellige materialer, fragmenter af mine egne bearbejdede fotos og tidligere akvareller. For mig bliver det en måde at modellere på papir.

Mådehold. Voldsomhed. Kontrol. Overgivelse.

Sarte og dybe toner samt stærke kontraster bliver en del af mit billedunivers i den klassiske akvarel. Her arbejder jeg i andre emotionelle lag. En proces som efterfølgende skal kunne mærkes i billedet, hvor netop akvarellens væsen giver mulighed for den følelsesmæssige spændvidde.

Akvarelfarven lægger jeg på i lag fra den lyseste transparente til den dybeste mættede, indtil der opstår en form for stoflighed. Jeg bevæger mig på papirets flade, hvor en slags musikalitet opstår, og hvor en af de vigtigste opgaver bliver at stoppe i tide. Begejstringen kan nemt få overtaget, men papiret og farven må ikke overbebyrdes.

Akvarellens egenskaber giver mig mulighed for at få både det skrøbelige og det rå univers frem. Jeg begrænser mig i komposition og mit farvevalg er ret monokromt. Jeg eksperimenterer med toner. Også derfor opfatter jeg selv mine billeder som et rytmisk udtryk.

Bevægelser med flydende sort tusch henover fladerne bruger jeg til at stramme op eller få lagt detaljer på. Understregninger og overstregninger er som antydninger eller som stærke angivere.

Akvarellen blev min foretrukne måde at udtrykke mig på. At røre ved papiret. At se farven arbejde og lægge sig til ro - mærke det umiddelbare udtryk. Hele processen er en oplevelse for alle mine sanser. Det bliver både dufte, lyde, synsindtryk og berøringer, der leder mig igennem.

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2023 by SKTR. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now